fbpx

Tarieven

Intake

60 minuten 

75 euro

 

DUO

96 euro

Advies

60 minuten 

75 euro

 

DUO

96 euro

Opvolg

30 minuten 

37,5 euro 

 

DUO

48 euro

Annuleren van het consult

Omwille van onze drukke agenda en uit respect voor ieders tijd, dienen consultaties steeds minstens 48u op voorhand geannuleerd of verzet te worden.          

Consultaties die niet of niet tijdig geannuleerd of verzet werden, zullen we helaas moeten aanrekenen.

 

Bij het voorleggen van een doktersattest wordt dit bedrag kwijtgescholden.
 
Indien ik door omstandigheden zelf een consultatie moet verzetten, zal ik u zo snel mogelijk contacteren om een passende oplossing te vinden.

Betaalmogelijkheden

  • Cash
  • Banking app
  • Payconiq
  • Bancontact

Terugbetaling

Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor voedings- en dieetadvies bij een erkend diëtist. 

Let op: de terugbetaling is ook afhankelijk van provincie tto provincie!

Voor meer informatie over de terugbetalingen per ziekenfonds en het downloaden van het terugbetalingsformulier kan u doorklikken naar de website

Jaarlijkse tegemoetkoming na vier consultaties van minimum 30 minuten

€40

Maximum 5 euro per consultatie voor zes consultaties per jaar

€30

Tot 10 euro per consultatie voor maximum vier consultaties per kalenderjaar.

€40

Jaarlijkse terugbetaling 

€25

Geen terugbetaling via Solidaris Limburg bij een zelfstandig diëtist 

Je kan wel beroep doen op een diëtiste die aangesloten is bij Solidaris, hier kan je dan terecht aan een verlaagd tarief. Meer info kan je vinden op hun website.

Tussenkomst door het RIZIV

Voor kinderen en jongeren met overgewicht

Er is enkel een tussenkomst voor een consultatie bij een erkende diëtist voor kinderen en jongeren met overgewicht (vastgelegde BMI-grens), met een voorschrift van de dokter. 

Dit omvat 1 intake consultatie (60 minuten) en 5 opvolg consultaties van 30 minuten in het 1ste jaar.                                                                                                                                                                                                 In het 2de jaar (begint te lopen 1 jaar na intake consult), heb je opnieuw recht op 4 opvolg consultaties van 30 minuten.

Deze consultaties worden gedeeltelijk terugbetaald

Bij diabetespatiënten

Er is enkel een tussenkomst voor een consultatie bij een erkende diëtist voor patiënten in het opstart- of zorgtraject, met een voorschrift van de dokter. Dit omvat twee consultaties van 30 minuten per kalenderjaar. Deze consultaties worden gedeeltelijk terugbetaald

Voor patiënten in het opstarttraject is er een extra gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor 4 consulten van 30 minuten bij een discipline (apotheker, diabeteseducator, diëtist, kinesitherapeut of verpleegkundige) gekozen door de behandelend arts.

Bij nierpatiënten

Er is enkel een tussenkomst voor een consultatie bij een erkende diëtist voor patiënten in het  zorgtraject CNI, met een voorschrift van de dokter.

Dit omvat

  • twee consultaties bij stadium 3b: een nierfunctie (GFR) tussen 30 – 44 ml/min
  • drie consultaties bij stadium 4: een nierfunctie (GFR) tussen 15 – 29 ml/min
  • vier consultaties bij stadium 5: een nierfunctie (GFR) onder 15 ml/min

De consultaties duren telkens 30 minuten en het voorschrift kan elk kalenderjaar opnieuw worden aangevraagd bij de behandelend arts.

Deze consultaties worden gedeeltelijk terugbetaald

Scroll naar boven