fbpx

Consultaties

Kinderen & Jongeren

Om kinderen en jongeren op een correcte, leerrijke en speelse manier te begeleiden naar een gezondere levensstijl werk ik via de Hip&Healthy methode

Hip&Healthy (In Nederland gekend als Lekker Pûh!!!) is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Het motiveert jongeren om zelf te kiezen voor goed, veel en gezond eten.

De betrokkenheid van de ouders is hierbij van groot belang. Je krijgt niet enkel adviezen over voeding, maar ook over leefstijl. Het is niet moeilijk of ingewikkeld en daarnaast is het ook nog eens makkelijk in te passen in het dagelijks leven.

Elk kind verdient een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst. Als overgewicht dit in de weg staat, help ik u graag als kindereetcoach. Samen komen we er echt wel uit.

De methode van Hip&Healthy is ook sterk in het opbouwen of hervinden van het zelfvertrouwen. 

Daarvoor is ‘Het boek over jezelf’ ontwikkeld, waarin opdrachten worden gemaakt, aangepast aan de leeftijd, zo leer je met bepaalde situaties om te gaan zonder jouw unieke identiteit te verliezen. 

Uw kind zal positief verbaasd zijn over zijn eigen kunnen!

Voor een goede en volledige begeleiding en het voorkomen van terugval is er een intensieve individuele begeleiding gedurende de eerste 6 maanden. In de eerste maand zijn de bezoeken wekelijks.

Deze bezoeken worden stapsgewijs afgebouwd tot elk kwartaal een controlebezoek gedurende de groeiperiode van het kind.

Volwassenen

Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar kennen, vooral jouw verhaal is belangrijk. Via verschillende vragen tracht ik te weten te komen, welke doelen jij voor jezelf opstelt, waar je graag aan wil werken en wat je verwacht van onze gesprekken. 

Afhankelijk van de noden en specifieke wensen wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen en ga je diezelfde dag al met enkele streefdoelen naar huis.

Tijdens het tweede gesprek blikken we terug op de afgelopen periode, hoe heb jij dit ervaren? Wat ging goed en wat ging misschien wat minder? Welke streefdoelen waren heel haalbaar en hoe heb je deze in je dagelijks leven kunnen inpassen?

Na dit gesprek kan je aan de slag met het opgestelde behandelplan. 

Door vanaf het derde consult geregeld op gesprek te komen kunnen we jouw vooruitgang goed bijhouden, ik ben er om bij te sturen waar nodig, te ondersteunen en extra motivatie te bieden.

Jouw vragen en bekommernissen worden ook tijdens deze opvolg consultaties besproken. 

DUO begeleiding

Kom je niet graag alleen naar de consultaties of heb jij samen met je, partner, vriendin, kind of zus/broer besloten om samen een traject aan te gaan?

Dan zijn jullie samen meer dan welkom in de praktijk. 

Met twee is het vaak toch leuker dan alleen en buiten de consultaties kunnen jullie elkaar steunen en motiveren.

suikeranalyse

Suikeranalyse

Via de suikeranalyse krijgen we een beter beeld van hoe jou lichaam reageert op suikers en koolhydraten. 

We plaatsen tijdens het 1ste consult de sensor op je arm, die er dan 14 dagen blijft zitten, via een applicatie op je smartphone houden we dan continue de bloedsuiker in de gaten. 

Meer info vind je hier.

De suikeranalyse is iets voor jou als

  • je (pre-)diabetes hebt
  • je je gezondheid wil verbeteren
  • je tijdens de dag dipjes ervaart 
  • je een beter zicht wil krijgen op welke voeding geschikt is voor jou
  • je meer energie wil hebben

Online begeleiding

Woon je niet kort bij of kies je er liever voor om de consultaties te laten doorgaan in het eigen comfort van jou zetel? Dat kan zeker! Sinds enkele maanden bied ik ook online consultaties aan, dit verloopt hetzelfde als in de praktijk. 

Kies je ervoor om hiermee te starten, dan bekijken we samen via welke online weg (Zoom, Skype, Whatsapp video…) we het consult kunnen laten verlopen. 

Specifieke zorgvraag

Diabetes

Zit jij in een voor- of zorgtraject? Dan heb jij ook recht op consultaties bij een diëtiste, die gedeeltelijk of volledig worden terugbetaald door de mutualiteit. Als diabeteseducator help ik jou graag verder om een gezonde levensstijl verder te zetten. 

Hiervoor gaan we aan de slag met een uitgebreide anamnese om de grootste voedingsfouten op vlak van suiker, zout en verzadigde vetten aan te kaarten. 

Ook het lezen van verpakkingen en het kijken naar de hoeveelheden van vetten, suikers en zout zijn enorm belangrijk. Daarom gaan we in één van de opvolg consultaties aan de slag met het lezen van verpakkingen. 

Binnen het voor- en zorgtraject heb jij recht op een terugbetaling. Meer info hierover kan je hier vinden.

Nefrologie

Ben jij door de huisdokter of nefroloog doorverwezen naar een diëtiste omwille van nierproblemen. Dan kan je hiervoor zeker bij mij terecht.

Bij nierproblemen is het belangrijk om zeker ook je voeding en levensstijl aan te passen. Via een uitgebreide anamnese kan jij meteen aan de slag met het aanpassen van bepaalde gewoontes om de nieren zo goed als mogelijk te sparen. 

Hierbij is het ook belangrijk om verpakkingen te leren lezen zodat jij bij elk product goed op het zoutgehalte kan letten. Tijdens de opvolg consultaties gaan we hier zeker op in, zodat jij met veel zelfvertrouwen in de winkel voor het juiste product kan kiezen!

In het zorgtraject heb jij recht op een terugbetaling, voor meer info kijk hier