fbpx

Over

Hey, ik ben Loran

Al van jongs af aan waren voeding en meer specifiek de invloed van voedingsstoffen en verschillende voedingsstijlen op ons lichaam, mijn grote interesse en passie. 

 

In mijn tienerjaren was ik heel hard bezig met voeding, op dat moment was het vooral op mijn lijn letten. Elk dieet dat in de boekjes stond, (sap)kuren en detox-programma’s die op dat moment ‘in’ waren heb ik uitgeprobeerd, tot ik leerde dat een gezonde en evenwichtige voeding met af en toe een beloning de beste manier was.

  

Meer dan 10 jaar was vegetariër (sinds 2022 eet ik af en toe terug vlees en vis omwille van darmproblemen bij peulvruchten, mijn volledig verhaal lees je hier). In de begin jaren was het een zoektocht naar gezonde vervangproducten, veel keuze was er niet, maar de maatschappij speelt de laatste jaren meer in op nieuwe ‘trends’, ecologie en het milieu, waardoor het aanbod aan vegetarische en veganistische producten in de supermarkten veel groter is geworden. Ik ga graag op zoek naar gezonde, gevarieerde en heel belangrijk lekkere alternatieven, maar sta ook zelf achter het fornuis om recepten uit te testen.

 

Door deze ervaring en de grote interesse rond voeding ben ik gestart aan de opleiding voedings- en dieetkunde om zo een expert te worden in voeding en anderen te kunnen begeleiden naar een gezondere levensstijl. In 2018 studeerde ik af als diabeteseducator waardoor ik nog beter diabetespatiënten kan helpen en omdat nierenproblemen en diabetes vaak hand in hand gaan, schoolde ik mezelf in 2019 nog bij tot nefrologisch diëtiste. Wat betekent dat ik zowel mensen met acute als met chronische nierproblemen kan helpen naar een gezonde levensstijl.

 

In 2019 volgde ik nog een bijkomende opleiding om ook kinderen en jongeren met overgewicht te helpen groeien naar hun gezonde gewicht, hiervoor maak ik gebruik van de Hip&Healthy methode. Meer info kan je hier vinden.

Aangezien meer en meer kinderen en jongeren bepaalde voedingsmiddelen niet meer eten begeleid ik ook hun in de praktijk om weer meer te leren eten. Hiervoor gebruik ik de Fussy Foodie methode. 

 

Op regelmatige basis volg ik ook bijscholingen, ik vind het immers belangrijk om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen op vlak van voeding en gezondheidszorg en op die manier probeer ik steeds de beste zorg te bieden.

Bij mij kan je terecht voor: